in ,

Intimbarbering – Sådan gør du det rigtigt

Barberer du dig de intime steder eller kunne du tænke dig at prøve det

Intimbarbering er oprindeligt noget der hørte pornobranchen til, men sådan er det heldigvis ikke mere. Der er rigtig mange, der benytter sig af det, fordi de finder det sexet og pænt, men også fordi det på nogle områder er mere hygiejnisk. Desuden er barberingen ikke længere noget, der kun er forbeholdt kvinder, mange mænd synes det er utroligt lækkert at være glatbarberet.
Intimbarbering kan desuden være et rigtig godt forspil i badet, hvor den forsigtige berøring og det varme vand er gode elementer til at øge lysten.

Hvis ikke du har prøvet det før, så er her at par gode råd til at starte ud med:

– Er det første gang så klip eller trim hårene korte først
– Barber dig i badet mens huden er blød, sæt dig evt. på hug
– Brug altid en skarp (lady)shaver og fx barbergele til sart hud
– Efter badet kan det være nødvendigt at duppe området tørt, da det er sart. Smør evt. lidt uparfumeret lotion på (evt. tea-tree lotion, Matas) eller mandelolie (Matas)
– Intimbarbering kan give røde knopper, men for mange forsvinder det efter et par gange. Brugen af lotion kan i nogen situationer mindske det, hvis ikke kan du købe en creme i Matas, der virker mod røde knopper.
– Du skal være opmærksom på at intimbarbering kan give en øget risiko for svamp i skeden, fordi bakteriefloraen kommer i ubalance. Derfor kan det være en god idé at bruge intimsæbe (Matas og apoteket), da det har en hudvenlig ph-værdi

Barberingen skal helst foregå med små bevægelser, og som nævnt skal (lady)shaveren være skarp. Du får det mest glatte resultat ved at barbere mod hårene, men dette er også det mest hårde ved huden, hvilket er årsagen til, at det er godt med barbergele f.eks. Gillettes barbergel til kvinder. Efter endt barbering kan det som sagt være nødvendigt at smøre lidt olie eller creme på, fordi huden er blevet irriteret. Smøringen modvirker ikke kun den evt. irritation, den gør også huden blød og lækker.
Ovennævnte punkter er kun en introducerende guide, for efterhånden som du har prøvet det nogle gange finder du selv ud af hvad, der er bedst for dig og det er ikke sikkert, at det er noget af det, der er nævnt her.