in

Sexshoppen Belugi er en dansk virksomhed

Belugi anmeldelse

Sexshoppen Belugi.dk er ny samarbejdspartner hos Erotiko

Hos Erotiko har vi hele tiden øje på sexlegetøjsbranchen, da vi blandt andet skriver om og anmelder det nye sexlegetøj på markedet. Det var derfor oplagt at kigge nærmere på den succesfulde sexshop Belugi.dk.

Belugi.dk er en dansk sexshop, der sælger sexlegetøj, BDSM, glidecreme, romantiske produkter og frækt lingeri i Danmark, Sverige, Norge og Finland. På deres hjemmeside skriver de blandt andet, at de giver gratis fragt ved køb for kr. 500+, 360 dages returret, 2 års garanti, afsendelse ved køb inden kl. 21.00 og Prismatch på alle produkter. De har en fysisk sexshop i Odense og at de har telefon og mailsupport i tidsrummet 09.00 – 21.00 på alle hverdage.

Men det er der også andre sexshops i Danmark der tilbyder, så hvorfor oplever Belugi.dk så succes? Vi tog en snak med direktør Mik Oddershede fra Belugi.dk om sexlegetøjsbranchen og om Belugi.dk for at finde ud af hvad der skal til for at udfordre på et marked, med stor konkurrence.

Direktør Mik Oddershede fortæller. Vi gik ind i markedet for sexlegetøj for ca. 4 år siden. Visionen var at udfordre den store spiller, der var på markedet på det tidspunkt. Vi så, så og sige nogle huller i markedet, som vi mente, at vi kunne fylde ud. Det var specielt på prisen og kundesupport, at vi ville holde vores fokusområde. To områder, som vi vidste vægtede højt for kunderne i branchen. Vi startede med at afdække danskernes sexliv i en større undersøgelse med 2.000 respondenter. Herunder seksuel adfærd, fantasier, samliv, forhold til og brug af sexlegetøj og meget mere. Faktisk publicerede vi hele undersøgelsen i 6 forskellige dele og en lang række af de danske medier valgte at bringe undersøgelsen. Vi var allerede begyndt at sammensætte vores produktsortiment, men med undersøgelsen i hånden kunne vi se hvad danskerne vægtede. Vores udgangspunkt var, at de øvrige nordiske lande havde nogenlunde samme adfærd. Det sidste viste sig at være en fejl. Mik Oddershede husker, at han selv stod for hovedparten af indkøbene og eftersom prisen på sexlegetøj og lingeri var og er et vigtigt parameter ved valg af sexshop, købte han udelukkende hos producenterne og ikke hos mellemhandlere, der ofte tager 30-50% ekstra.

Han satte som krav hos samtlige leverandører, at Belugi fik de samme eller lavere priser, som de øvrige spillere på det nordiske marked. Til gengæld lovede han, at de ville tage hele deres sortiment, hvis kvaliteten ellers var i orden. Direktøren fortæller videre. Det tog ca. 1 år at få udviklet platformen og få indkøbt et basissortiment. Et basissortiment der var nordens største varelager, fortæller Mik Oddershede med et smil. Faktisk købte vi blandt andet over 50.000 dildoer/vibratorer, så det var noget af et sats fra starten. Og vi begik helt sikkert nogle fodfejl i 2015/2016 fortæller Mik. Der var produkter, der aldrig skulle være købt. Blandt andet fandt jeg et restparti af nogle rigtig lækre bøger for og om det homoseksuelle mandeideal igennem 40 år. Personligt synes jeg, at den bog er fantastisk lækker i kvaliteten og meget interessant. Vi købte derfor 40 kasser af bogen og vi har dags dato solgt 1 stk. bog griner Mik Oddershede. Så vi har for 15.000 kr. bøger stående og samle støv – hvis det ikke var fordi, de stadigvæk er placeret i de 40 kasser, siger Mik Oddershede med et stort smil.

Men visionen er den samme i dag, fortæller direktøren. Belugi skal være i stand til at tilbyde markedets laveste priser qua indkøb, lave avancer og lave omkostninger. Der hvor vi skal bruge vores ressourcer er på kundesupport. Det er og bliver et marked, hvor kundesupport betyder meget. Dels skal kundesupporten være tilgængelig og dels skal den være effektiv. Vi har med tiden lært, at der er behov for mange ressourcer til kundesupport. Desværre er der også i vores branche af og til fejlbehæftede produkter – og de skal naturligvis håndteres så smertefrit som muligt for kunden, fortæller Mik. Men der er også en del support der vedrører sex og sexlegetøj. Man skal tænke på, at 43% af danskerne aldrig har haft berøring med vores branche. De har aldrig købt så meget som en flaske glidecreme, en dildo eller noget ekstra frækt lingeri. Der skal vores support være i stand til at stille de rigtige spørgsmål og afdække kundens behov. Og det er ikke en 18-årige gymnasiepige eller -dreng, der er i starten af at finde ud af deres egen seksualitet. Det duer simpelthen ikke fortæller Mik, der stiller store krav til supportmedarbejdere hvad angår kendskab til sex, seksualitet, fetish og selvfølgelig sexlegetøj. Slutteligt er der behov for en del support i forbindelse med brugen af sexlegetøj. Alene det, at man i hovedreglen skal holde tænd/sluk knappen nede i 3 sekunder for at tænde de fleste produkter, får vi mange henvendelser om. Eller det vil sige, at folk tror, at deres produkt er defekt, fortæller Mik Oddershede. Hvis folk læste brugsanvisningen lige så godt, som de læser brugsanvisningen når de samler et IKEA produkt, så kunne vi nok spare 30% af alle opkald fortæller Mik med et stort grin. Til gengæld tror jeg, at samtalerne givet et fortrolighedsforhold mellem vores kunder og Belugi.

Mik Oddershede fortæller også ærligt, at Covid-19 helt sikkert har givet alle sexshops en stor salgsfremgang. At folk skulle blive hjemme, har givet dem mere tid til at dyrke deres seksualitet. Hans tese er, at der måske har været behov for lidt adspredelse og fornyelse i soveværelset og derfor har mange mennesker fundet vej til en sexshop. Men han tror ikke, at det er hele forklaringen på Belugi’s succes. Vi er steget 110% i omsætningen i forhold til samme periode sidste år. Det er virkeligt meget og det kan ikke alene tilskrives Covid-19. Jeg er sikker på, at vi i øjeblikket tager markante markedsandele fra vores konkurrenter. Og vi har selvfølgelig fået endnu mere lyst til at udfordre vores store konkurrent. Hvis de fortsat vil dominere markedet for sexlegetøj, skal de altså holde sig i selen – for vi har kun tænkt os at sænke niveauet for priser og højne niveauet på kundeservice, slutter Mik Oddershede med en alvorlig mine.

Hos Erotiko har vi besluttet at tage Belugi.dk ind som ny samarbejdspartner. I første omgang har vi valgt at markedsføre deres erotiske julekalender. Men lur mig, om du ikke vil finde mange produkter fra Belugi.dk i fremtiden hos Erotiko. Vi synes i hver fald, at det lyder som et seriøst alternativ til markedets øvrige sexshops.

Skrevet af Erotiko i samarbejde med Mik Oddershede