in , , ,

Swingersex – Sådan forholder man sig til det

Swingersex

Swinger – fri sex – gruppesex – partnerbytte – sexclub – sexparty Ja, kært barn har mange navne. Men hvad er det egentlig, det handler om? Hvad er det for nogen mennesker, der gør det? Hvad gør de egentlig?

Spørgsmålene er mange, emnet er hot i medierne, der er fokus på de “nye” måder at dyrke sex på. Desværre, synes jeg, for virkeligheden bliver ofte forvrænget af den overdrevne medieinteresse.

Swingerbevægelsen stammer fra Amerika, naturligvis havde jeg nær tilføjet, og er bestemt ikke noget nyt. Måske er det lidt forkert at jeg kalder mig selv swinger, for så godt har jeg ikke sat mig ind i deres begreber, at jeg kan prale af at følge bestemte forudgivne principper for min sexuelle lyst. Men jeg kan lide udtrykket, og har valgt at bruge det om mine egne og min mands erotiske lyster og udfoldelser gennem de sidste ca. 15 år.

Alle swingerpar har deres egen historie at fortælle, men fælles for os alle er nok, at vi adskiller begreberne kærlighed og sex. Det ligger i sagens natur, at hvis man kun kan føle lyst til at dyrke sex med en, man har romantiske følelser for, ja, så duer det ikke at være swinger.

Som swinger kan man have mange forskellige lyster. Nogen synes om at dyrke sex med egen partner i samme rum som andre, nogen kan lide at kigge og at blive kigget på mens de elsker. Andre er til partnerbytte, trekanter og firkanter eller måske bare gruppesex generelt. Mange af kvinderne er bisexuelle, eller er nysgerrige efter at prøve sex med en anden kvinde. Det gælder til gengæld ikke for ret mange af mændene.

Når man vover sig ind i swingernes verden, bliver man overrasket over, hvor forskellige folk er. Aldersmæssigt er spredningen meget stor, men min personlige opfattelse er, at der er en ret stor gruppe sidst i 30’erne til midt i 40’erne. I de sidste par år er mange unge kommet til, og det er bestemt heller ikke ualmindeligt at træffe folk i 50’erne og 60’erne. Faktisk kan man ikke sige ret meget generelt om hvilke mennesker der tiltrækkes af swingermiljøet – andet end, at det er folk, der er mere fordomsfri end det store flertal af danskere.

Dengang jeg selv startede som swinger, havde jeg ikke tænkt så meget over, at der var et navn for det jeg gerne ville gøre. Det var også meget mere besværligt dengang – det var nemlig før Internettet’s udbredelse. Hvis man dengang ønskede at komme i kontakt med andre med de samme lyster, ja, så måtte man annoncere i diverse aviser eller pornoblade. Det kunne nemt vare flere måneder før posten kom med svar! Når jeg sammenligner med i dag, hvor “alle og enhver” har en profil på Scor, så må man sige at swingerlivet er blevet noget nemmere. Nåja, måske ikke nemmere, men i hvert fald hurtigere! Til gengæld har de hurtige og lettilgængelige kontaktmuligheder den store ulempe, at mængden af useriøse personer er blevet meget stor. Der er ikke noget mere nedslående end at bruge en masse kræfter på en kontakt, der lyder spændende, og så finde ud af, at det vist aldrig var et par der befandt sig bag skærmen, men derimod en ensom mand der kedede sig og gerne ville have et foto af mig i bar figur.øv.

Heldigvis er Internettet ikke den eneste mulighed man har for at møde nye mennesker. Man kan vælge at melde sig ind i en sexclub, eller man kan deltage i de fester, der bliver holdt med jævne mellemrum rundt om i landet. Her i Jylland, hvor jeg bor, kalder folk det ofte for et “party”. Man kan også møde nye folk gennem dem, man allerede kender – de fleste swingere kan godt lide en vis fornyelse i personkredsen, selvom der også er folk, der helst bare vil kende ét andet par, som de så også ønsker at udvikle et venskab sammen med – tage på ferie med, i sommerhus osv.

Den første kontakt med et nyt par er altid utroligt spændende! Hjemme hos os foretrækker vi et uforpligtende møde første gang, hvor der er aftalt, at der ikke skal foregå noget erotisk. Hvis det på nogen måde kan lade sig gøre, vil vi også gerne møde folk på neutral grund som f.eks. en café. Vi synes, det glider lidt lettere, hvis der ikke er for mange forventninger til det første møde. Det skal også være muligt at komme ud af situationen igen uden pinlige episoder – det har vi så lært af erfaringen.

En anden favorit for os er at være sammen med 3 – 4 andre par i et sommerhus, til en hyggelig aften med lidt god mad og lidt rødvin. Der plejer at være en kanon-stemning, og det er skønt med lidt forskellige valgmuligheder.

Et ofte stillet spørgsmål handler om jalousi. Mange tror, at det er en slags legaliseret utroskab, og forbinder det derfor med jalousi. Efter min opfattelse kunne det ikke være mere forkert. At være gift med en swinger er for mig en fantastisk berigende oplevelse for ægteskabet. Tænk engang, vi har absolut ingen hemmeligheder for hinanden, alle vore lyster og fantasier er tilladte at tale om. Der er også meget stor forskel på at elske med sin elskede, og på at dyrke sex for sjov, sammen, og sammen med andre. Den frie, frække, ophidsende og erotiske stemning der kan opstå på en god swinger-aften er simpelthen uovertruffen næring til parforholdet. Tiden før og efter en rigtig god aften er så ladet med erotik og spænding, at man sikkert skal lede længe efter et lignende kraftigt elskovsmiddel. Jeg har aldrig oplevet selv at føle – eller at være anledning til – jalousi i forbindelse med en swinger-date. Men jeg har oplevet, hvor intimt det kan være at se min elskede i hed aktion med en anden, mens vi ser hinanden dybt i øjnene, og føler, hvor meget vi stoler på hinanden, og respekterer hinandens frihedstrang og erotiske lyster. Det er bare stærkt! Derudover har jeg den sidegevinst, at jeg ikke risikerer, at min mand kommer hjem fra en julefrokost og har knaldet sekretæren i et kosteskab. Den trang opstår slet ikke, når man frit kan fortælle den anden om sine lyster.

Skæbnen vil, at flere mænd end kvinder har lyst til at “swinge”. Derfor møder man også jævnligt mænd, der gerne vil have et godt tip til, hvordan han kan “overtale” konen til at give efter for hans lyster. Mit bedste råd til de mænd er, at hvis de har præsenteret ideen for fruen på en ordentlig måde, og hun har afvist blankt, så skal han ikke forfølge sagen yderligere. Hvis partneren finder det uinteressant, så må man slå sig til tåls med, at man dog havde så meget tillid til parforholdet, at man turde komme frem med sin lyst.

På den anden side er der også mange kvinder, der afviser tanken, ikke så meget fordi de egentlig ikke har lyst, men fordi de enten føler, at det kan en ordentlig kvinde da ikke kaste sig ud i, eller de er måske nervøse for mandens motiver, muligvis kan mediernes fremstilling af “miljøet” også fratage folk lysten.

Som den, der præsenterer tanken, må man være ærlig, åben og tålmodig. Man må også være forberedt på et afslag, og være parat til at acceptere det.

Som den, der bliver præsenteret for tanken, må man først og fremmest huske på, at det har krævet overvindelse af partneren at bringe emnet på bane. Alene det er en tillidserklæring. Dernæst skylder man også partneren at gennemtænke forslaget ordentligt før man afviser det.

Hvis I bliver enige om, at det skal prøves, så aftal nogen spilleregler på forhånd. Igen vil det være forskelligt, hvad der skal være aftalt. Hjemme hos os har vi disse aftaler og regler:

vi dyrker ikke sex med andre, uden at vi begge ved det og har accepteret det på forhånd. Altså ikke noget med at ringe hjem fra julefrokosten og sige, øhh skat, jeg smutter lige ind i kosteskabet med sekretæren. Vores swingerliv foregår i samhørighed og enighed.
begge har ubetinget vetoret i alle situationer. Hvis den ene af os ikke har lyst, så siger vi begge nej. Vetoretten gælder både egne OG partnerens udfoldelser, vi kan således sige nej til en bestemt legekammerat eller leg for partneren.
ved nye kontakter udveksles der fotos, og tales sammen i telefon alle fire
før et evt. møde “live”.
første møde foregår neutralt og uforpligtende.
vi blander ikke venner og familie ind i vores swingerliv.
vi lover ikke på f.eks. chatten, at den anden har lyst til dit eller dat. Hver taler for sig selv.
vi ankommer sammen, og går hjem sammen.